Bardzo proste w wykonaniu i mega czekoladowe.

Skład:

  • 200 g mąki
  • 40 g kakao
  • 160 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 3 dojrzałe banany (ze skórką ok. 550 g)
  • 2 jajka
  • 120 ml oleju
  • 100 g czekolady

Wykonanie:

Do miski przesiać mąkę, dodać pozostałe suche składniki: kakao, cukier, proszek, cynamon, sodę oraz posiekaną czekoladę i wymieszać łyżką. Mokre składniki: obrane banany, jajka i olej zblendować lub rozgnieść widelcem. Do suchych składników dodać mokre, wszystko wymieszać, przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Temperatura pieczenia 170-180 stopni, z grzaniem góra-dół, przez ok. 60 min.